Magyar Geotermális Egyesület (alapítás éve: 1995)
Kapcsolat E-mail Facebook Google+ Youtube Hírlevél 

Az MGtE 1995-ben alakult non-profit civil szervezet

« Vissza a főoldalra


Tagjaink részben természetes személyek, akik a hazai földhőhasznosítás területén végeznek szakértői, tervezési vagy kivitelezési tevékenységet, részben jogi személyiségű egyéni és társas vállalkozások, önkormányzatok, amelyek termálvízre alapozott energetikai hasznosítást folytatnak. Ez utóbbiak üzemeltetik az energetikailag hasznosított termálkutak nyilvántartott állományának kb. 70%-át. 

Egyesületünk fő tevékenységei

Földhő Hírlevél címmel 2004 januárjától tájékoztató kiadványt jelentetünk meg negyedéves rendszerességgel.

Szakmai fórumot szervezünk a termálvíz-hasznosítással kapcsolatos jogi, műszaki és gazdasági kérdések megvitatásra. Állást foglalunk a geotermikusenergia-hasznosítás helyzetéről, és mindent elkövetünk, hogy olyan jogszabályokat alkossanak hazánkban, melyek ágazatunk megerősödését szolgálják.

Tagjai vagyunk az International Geothermal Association (IGA) és a European Geothermal Energy Council (EGEC) nevű nemzetközi szervezeteknek. Az egyesület elnöke, Szita Gábor 2016-tól az IGA elnökségi tagja. Megbecsülésünket jelzi, hogy 2003-ban mi rendezhettük meg az esedékes Európai Geotermikus Konferenciát (European Geothermal Conference) Szegeden.

Az MGtE tisztségviselői 2019-2022 között

Alapszabály

Az MGtE hatályos alapszabálya itt olvasható.

   

2016-10-11

^ Ugrás az oldal tetejére ^
Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

AKTUÁLIS GEOTERMÁLIS KÉRDÉSEK: SZAVAZZON!
Vagyonkezelés a geotermiában
Ön szerint jogos az, hogy visszasajtolás nélküli termálvíz használatok esetén a VKJ mellett bányajáradékot is kell fizetni?
Igen
Nem

ESEMÉNYTÁR
Következő egyesületi program:
»Magyar Geotermális Egyesület 2020. évi közgyűlése - ELHALASZTVA!
0000-00-00.   Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Díszterme

Egyéb szakmai programok:

Korábbi programjaink:
Dr. Göőz Lajos, a Magyar Geotermális Egyesület tiszteletbeli tagjának köszöntése||MGtE éves rendes közgyűlése||MGtE IX. Szakmai Nap||

TÉMAAJÁNLÓ
»Termálvíz-vezeték »Pályázat ügyek »Vagyonkezelés »Megújuló energia »Geotermia külföldön »Visszasajtolás »Geotermikus energia »Hőszivattyú »Tag-cégeinkről »Dokumentumtár »Földhő Hírlevél 
Kapcsolat