Magyar Geotermális Egyesület (alapítás éve: 1995)
Kapcsolat E-mail Facebook Google+ Youtube Hírlevél 

Határokkal osztott víztartók, jogi eszközök, szervezetek

« Vissza a főoldalra


Szervezetek

IGA

Az MGtE megalapítása óta társult tagja az International Geothermal Association (IGA) nevű nemzetközi szervezetnek. Az IGA öt évente rendezi meg a geotermikus szakma legnagyobb világtalálkozóját, a World Geothermal Congress-t. Az eddig helyszínek: Firenze (1995), Beppu és Morioka (2000), Antalya (2005), Bali (2010) és Melbourne (2015). A soron következő 2020-as találkozó helyszíne Reykjavík lesz.

Az IGA élén egy 30 fős választott testület, az Igazgatótanács (Board of Directors) áll. Hosszú idő óta 2016-tól ismét van magyar tagja ennek a grémiumnak Szita Gábor, az MGtE elnöke személyében. Az IGA titkársága Németországban, Bonnban működik.

EGEC

Az MGtE 2005 óta tagja Európai Geotermikus Energia Tanácsnak (European Geothermal Energy Council, EGEC).

Az EGEC-nek köszönhető, hogy az Európai Parlament és a Tanács megújuló energiaforrásból előállított energia támogatásáról szóló 2009/28/EK irányelve egyáltalán tartalmazza a geotermikus energiát mint az EU országok energiamixének egy lehetséges elemét.

Az EGEC a fő szervezője a European Geothermal Conference (EGC) nevű eseménynek, amit a világkongresszusok közötti időben rendeznek meg. 2003-ban az MGtE vállalta az akkor esedékes európai konferencia megszervezését Szegeden.

   

2016-10-11

^ Ugrás az oldal tetejére ^
Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

AKTUÁLIS GEOTERMÁLIS KÉRDÉSEK: SZAVAZZON!
Vagyonkezelés a geotermiában
Ön szerint jogos az, hogy visszasajtolás nélküli termálvíz használatok esetén a VKJ mellett bányajáradékot is kell fizetni?
Igen
Nem

ESEMÉNYTÁR
Következő egyesületi program:
»Magyar Geotermális Egyesület 2020. évi közgyűlése - ELHALASZTVA!
0000-00-00.   Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Díszterme

Egyéb szakmai programok:

Korábbi programjaink:
Dr. Göőz Lajos, a Magyar Geotermális Egyesület tiszteletbeli tagjának köszöntése||MGtE éves rendes közgyűlése||MGtE IX. Szakmai Nap||

TÉMAAJÁNLÓ
»Termálvíz-vezeték »Pályázat ügyek »Vagyonkezelés »Megújuló energia »Geotermia külföldön »Visszasajtolás »Geotermikus energia »Hőszivattyú »Tag-cégeinkről »Dokumentumtár »Földhő Hírlevél 
Kapcsolat