Magyar Geotermális Egyesület (alapítás éve: 1995)
Kapcsolat E-mail Facebook Google+ Youtube Hírlevél 

A geotermia megfizethetőbb opció az ipar számára

« Vissza a főoldalra


Az Európai Bizottság az Európai Energiabiztonsági Stratégiában helyesen kiemelte, hogy „a helyi energiaforrásokra való átállás jelentős mértékben kiválthatja az import tüzelőanyagokat”. Sajnálatos módon azonban ezt a kijelentés nem követte sem konkrét intézkedés, sem pedig olyan anyagi elkötelezettség, amely a fűtési szektor ellátási oldalát érintette volna európai szinten.

Az energiaellátás biztonságát a bizonytalan régiókból származó fosszilis energiahordozóktól való, régóta fennálló importfüggőség fenyegeti. Ez nemcsak gyengíti az EU geopolitikai befolyását, de drámai GDP-veszteséget is eredményez, lévén, hogy az EU országok összesen 545 milliárd €-t, azaz a GDP 4,2 %-át fordították a fosszilisenergia-importra 2012-ben. Az ebből következő energiabiztonsági krízis valójában egy fűtési krízis.

A földgáz mindössze 25 %-át hasznosítják erőművekben, míg 41 %-át épületfűtésre, 31 %-át pedig ipari folyamatokban használják fel.

Jobb és hatékonyabb lehetőségek is vannak!

A jelenleg elérhető megújuló fűtési technológiák energiahatékonysági intézkedésekkel együtt stabilabb és megfizethetőbb opciót jelenthetnek a háztartások és az ipar számára. Támogatásuk a fosszilis energiahordozóktól való kisebb függést eredményezi, a környezet számára is előnyös, valamint befektetéseket, helyi fejlesztéseket és munkahelyeket teremt az EU határain belül. Mindezek miatt a megújuló hűtési és fűtési szektornak prioritást kell élveznie.

A szolgáltatás el is indulhat, amennyiben a következő stabil és hosszú távú keretfeltételek adottak:

   

2016-10-01

^ Ugrás az oldal tetejére ^
Itt iratkozhat fel hírlevelünkre > > >

Hírlevél feliratkozás >>

Pályázatfigyelő >>

AKTUÁLIS GEOTERMÁLIS KÉRDÉSEK: SZAVAZZON!
Vagyonkezelés a geotermiában
Ön szerint jogos az, hogy visszasajtolás nélküli termálvíz használatok esetén a VKJ mellett bányajáradékot is kell fizetni?
Igen
Nem

ESEMÉNYTÁR
Következő egyesületi program:
»Magyar Geotermális Egyesület 2020. évi közgyűlése - ELHALASZTVA!
0000-00-00.   Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Díszterme

Egyéb szakmai programok:

Korábbi programjaink:
Dr. Göőz Lajos, a Magyar Geotermális Egyesület tiszteletbeli tagjának köszöntése||MGtE éves rendes közgyűlése||MGtE IX. Szakmai Nap||

TÉMAAJÁNLÓ
»Termálvíz-vezeték »Pályázat ügyek »Vagyonkezelés »Megújuló energia »Geotermia külföldön »Visszasajtolás »Geotermikus energia »Hőszivattyú »Tag-cégeinkről »Dokumentumtár »Földhő Hírlevél 
Kapcsolat